top of page

Πλεονεκτήματα Container

Containers στην οπτική αποθηκεύσεων και κατασκευών

Τα containers εμφανίστηκαν στον χώρο της ναυτιλιακής μεταφοράς στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και μέχρι τα τέλη του ‘70 κυριάρχησαν στις μεταφορές εμπορευμάτων. Σήμερα, περίπου 30 εκατομμύρια containers (TEUS) κυκλοφορούν παγκοσμίως τόσο επάνω στα containerships όσο και στα λιμάνια και τα inland terminals. Περισσότερα από τα μισά ανήκουν στους μεγάλους containers operators (shipping lines). Τα υπόλοιπα ανήκουν στις leasing companies από τις οποίες τα ενοικιάζουν οι operators. Τα containers κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Άπω Ανατολής και κυρίως στην Κίνα. Στην Ελλάδα δεν υφίστανται πλέον container operators. Ομοίως δεν υπάρχουν ελληνικές leasing companies. Υπάρχουν 2-3 ελληνικές εταιρείες που διατηρούν stock μεταχειρισμένων και καινούριων containers που τροφοδοτούν τόσο την εγχώρια αγορά όσο και έκτακτες ανάγκες των μεγάλων operators. Δεσπόζουσα θέση μεταξύ αυτών των εταιρειών κατέχει και η εταιρεία μας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ CONTAINERS AE», η οποία διαχειρίζεται 4 terminals συνολικής έκτασης 140.000τμ., τα οποία βρίσκονται στο Πέραμα Λεωφ. Σχιστού (έξωθι του λιμένος), στον Ασπρόπυργο, στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων και στη συμβολή της Παλαιάς και Νέας Εθνικής οδού στον Βόλο.

Η εταιρεία προσφέρει One -stop Shop υπηρεσίες στους πελάτες της :

1. Μεταφορές για πλήρωση ή εκκένωση σε όλη την Ελλάδα 2. Αποθήκευση containers και φορτίων bulk 3. Επισκευές containers με IICL standards 4. Πλύσιμο και καθαρισμό containers 5. Πλήρωση και εκκένωση στα δικά μας terminals 6. Ειδικές μεταφορές containers και με ανατρεπόμενα trailers ή μεταφορές ογκωδών και υπέρβαρων φορτίων 7. Αποθήκευση και επαναπροώθηση εμφόρτων containers 8. Container logistics κατά παραγγελία (tailor-made) 9. Μεταφορές tank containers και IMO φορτίων 10. Παροχές για reefer containers και προετοιμασία φορτώσεων ψυγείων 11. Αγορές και πωλήσεις containers 12. Μετατροπές containers 13. Ενοικιάσεις containers - leasing 14. Πωλήσεις και ενοικιάσεις (μακροχρόνιες ή μη) μεταχειρισμένων ή καινούριων containers για αποθήκευση εμπορευμάτων ή οικοσκευών στον χώρο μας ή στον χώρο του πελάτη.

Στην Ελλάδα της κρίσης το κόστος αποθήκευσης έχει αναχθεί σε σημαντικό παράγοντα. Η αποθήκευση σε container - αποθήκη κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τις κλασικές αποθήκες. Έτσι βλέπουμε containers σε χώρους εργοστασίων, βιοτεχνιών, γεωργικών αποθηκών, κλπ, να εξυπηρετούν κάθε αποθηκευτική ανάγκη. Πολλοί πελάτες, όταν ο χρόνος αποθήκευσης είναι περιορισμένος, προτιμούν να ενοικιάσουν container στα terminals της εταιρείας μας ή στον χώρο τους επίσης με σημαντική διαφορά κόστους από τις κλασικές αποθήκες. Η εταιρεία μας διαθέτει προσωπικό και περονοφόρα, που ασχολούνται με την πλήρωση και την εκκένωση των containers. Επίσης, στην επισκευαστική βάση υπάρχει η δυνατότητα μετασκευών των containers δηλαδή η τοποθέτηση παραθύρων ή πόρτας ή τοποθέτηση μόνωσης πολυουρεθάνης σε πραγματικά ανταγωνιστικό κόστος και την καλύτερη ποιότητα. Τα containers με μία ελάχιστη συντήρηση (χρωματισμό) αποκτούν απεριόριστη διάρκεια ζωής στην ξηρά. Επίσης, είναι ασφαλή (σχεδόν απαραβίαστα) σε σχέση με τους άλλους χώρους αποθήκευσης και παρέχουν ευκολία στη μετακίνησή τους. Προτρέπουμε οποιονδήποτε θελήσει να κατασκευάσει γραφείο, αποθήκη ή οικίσκο σε εξωτερικό χώρο να στραφεί στη λύση χαμηλού κόστους που προσφέρουν τα containers.

Ετικέτες:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page